Airconditioning Een aangenaam binnenklimaat, thuis en op kantoor

 

Waarom Geja kiezen voor uw airconditioning project?

U heeft vast al de vele horrorverhalen gelezen op internet over de gevolgen van slordig werk, verkeerde toepassing en/of minderwaardige onderdelen: Installaties die het na één seizoen al begeven, koelmiddel dat steeds weglekt, onverwacht hoog stroomverbruik, storende geluiden, toestellen die van de muur vallen, kortsluitingen, schade door condenswater, buren die klagen over lawaai,...

Uw comfort en de levensduur, het energieverbruik en de veiligheid en betrouwbaarheid van uw airconditioning installatie zijn in hoge mate afhankelijk van de installateur die u kiest.

Kies Geja voor uw airconditioning project!

Kwaliteit en aandacht voor details.

Geja gebruikt enkel duurzame materialen en kwaliteitsvolle componenten, specifiek afgestemd op uw noden. We zorgen voor een onberispelijke plaatsing volgens de regels van de kunst en een zuivere afwerking! Dit is uw beste garantie voor een jarenlange efficiënte en storingsvrije werking.

Op maat van uw project!

Optimaal comfort en minimaal verbruik zijn enkel mogelijk met de juiste, correct gedimensioneerde componenten. We berekenen steeds zorgvuldig de benodigde koeling en/of verwarming en selecteren voor u de juiste oplossing die in lijn ligt met uw wensen. U krijgt dan ook een installatie perfect op maat!

Niet het overschot uit het magazijn, toch net zo snel opgeleverd!

Omdat de componenten voor uw project specifiek voor uw noden geselecteerd zijn worden ze ook pas besteld bij de fabrikant na uw bevestiging. U krijgt dus het nieuwste model met de meest recente (software) updates.

Door onze jarenlange hechte samenwerking met fabrikanten en leveranciers kan Geja op zeer korte tijd beschikken over het materiaal voor uw project en snel uw installatie plaatsen en in werking stellen.

Airconditioning in de slaapkamer

Airconditioning in de slaapkamer

In deze hectische tijd — vroeg op, laat naar bed, stress, ... — bouwen velen onder ons een dagelijks een slaaptekort op dat niet of nauwelijks in te halen valt in het weekend of tijdens vakanties. Slaaptekort leidt tot concentratiestoornissen, een fut, loom gevoel, vruchtbaarheidsproblemen, gewichtstoename en zelfs depressie. Chronisch slaaptekort heeft hetzelfde effect op werkprestaties als alcoholmisbruik. Ook achter het stuur heeft slaaptekort een rampzalig effect. Terwijl minder dan 10% van de ongevallen veroorzaakt wordt door alcohol wordt naar schatting ruim 30% van verkeersongevallen veroorzaakt door slaaptekort en vermoeidheid, bijvoorbeeld door microslaap, een fenomeen waarbij door slaaptekort de hersenen ongemerkt en oncontroleerbaar een seconde of twee offline gaan. Op de snelweg is de bestuurder dan de volle lengte van een voetbalveld compleet bewusteloos!!

Je kan dan misschien niet makkelijk méér tijd maken voor nachtrust, je kan er wel voor zorgen dat je de tijd die je hebt om te slapen zo goed mogelijk gebruikt!

Ideale slaapkamer temperatuur

Verschillende studies door slaapexperts tonen aan dat 18.5ºC de ideale temperatuur is voor een slaapkamer. Om goed te slapen moet de lichaamstemperatuur namelijk een beetje zakken. Er zijn natuurlijk lichte persoonlijke verschillen maar temperaturen boven de 22ºC of onder 16ºC beïnvloeden de slaap steeds negatief.

Een optimale temperatuur en een goede slaaphygiëne helpen bij het snel inslapen en een verkwikkende nachtrust.

Airconditioning 's nachts dubbel goedkoop

Niet alleen is elektriciteit 's nachts goedkoper, de buitentemperatuur ligt ook lager waardoor het systeem makkelijker de warmte buiten kwijt kan en dus efficiënter werkt dan overdag. Airconditioning op de slaapkamer is dus een erg effectieve manier om uw comfort en levenskwaliteit te verhogen.

Airconditioning in de living

Airconditioning in de living

Een te hoge binnentemperatuur in de leefruimte is niet alleen erg oncomfortabel voor mens en dier, naast het effect op uw gezondheid heeft een hoge temperatuur ook een negatieve invloed op kunststoffen en de levensduur van elektronische apparaten zoals televisies en computers. Om die reden worden bijvoorbeeld serverruimtes ook steeds gekoeld.

Isolatie houdt warmte binnen

Huizen zijn tegenwoordig zeer goed geïsoleerd. Deze isolatie houdt de kou en warmte buiten en verhoogt zo het comfort terwijl het de energiekost verlaagt.

Het probleem is echter dat in de zomer, door zon-instraling en bewoning de binnentemperatuur oncomfortabel hoog kan worden. Door de isolatie koelt de woning 's nachts niet voldoende af. Na een paar warme zonnige dagen is het dus te warm binnen.

Met airconditioning kan u snel de overmatige warmte afvoeren een een aangenaam binnenklimaat creëren.

Niet alleen koelen

Airconditioning kan natuurlijk makkelijk het teveel aan warmte naar buiten afvoeren — en hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe makkelijker en efficiënter dat gaat — maar een juist gedimensioneerde installatie onttrekt ook het teveel aan vocht uit de lucht en voert dit weg uit de ruimte via de condensafvoer. Daardoor voelt de ruimte steeds aangenaam comfortabel en niet dampig warm of klammig en kil.

Airconditioning op kantoor

Airconditioning op kantoor

De meest genoemde en gebruikte temperatuur instelling voor kantoorruimtes — 21ºC — is gebaseerd op een Deense studie van Povl Ole Fanger uit 1960.

Uit de studie blijkt dat één graad verschil al een behoorlijke invloed heeft op het comfortgevoel en de productiviteit. Leeftijd, geslacht en kledij hebben echter een sterke invloed op wat mensen ervaren als comfortabel en de conclusie van 21ºC was uitsluitend gebaseerd op mannen van rond de 40 in een 3-delig maatpak... Het is daarom belangrijk te erkennen dat de ideale temperatuur op de werkplek in de praktijk sterk afhankelijk is van de mensen zich in de ruimte bevinden en het soort werk dat ze doen.

Verder is een stabiele temperatuur ook erg belangrijk. Als de temperatuur wisselt tussen te koud en te warm — voornamelijk het geval met een aan/af systeem in plaats van een inverter —dan is het voor niemand comfortabel en zakt de productiviteit merkbaar.

De ideale oplossing

Voor uw thuiskantoor kan u gewoon een Daikin Airconditioner laten plaatsen. U heeft zelf directe controle over de temperatuur en het toestel houdt de temperatuur stabiel zowel tijdens koelen als verwarmen. U hoeft enkel de temperatuur in te stellen die voor jou als perfect aanvoelt.

In een kantoor met meerdere personen is overleg en een compromis — waarschijnlijk 22,5ºC — onvermijdelijk. Werken er echter meer vrouwen dan mannen in de ruimte dan kan u kiezen voor 24ºC. Zijn het voornamelijk mannen dan is 22ºC wellicht een betere keuze. Soms is het ook mogelijk door uitgekiende plaatsing een temperatuurgradiënt te creëren. Het is dan aan één kant van de ruimte iets koeler dan de andere kant waardoor er afhankelijk van de inrichting voor iedereen wel een comfortable plaats is.

Airconditioning op kantoor is veel meer dan een ding aan de muur of plafond waar koude lucht uit komt. Geja geeft advies en helpt u steeds een optimale en kosteneffectieve oplossing te vinden voor uw kantoor!

 • Hoeveel kost airconditioning? +

  Prijzen starten aan ongeveer €2750 (exclusief 6 of Read More
 • Airconditioning in de slaapkamer +

  In deze hectische tijd — vroeg op, laat naar Read More
 • Airconditioning in de living +

  Een te hoge binnentemperatuur in de leefruimte is Read More
 • Hoeveel verbruikt airconditioning? +

  Moderne inverter split-systeem airconditioners van Daikin zijn extreem Read More
 • Airconditioning met verwarmingsfunctie +

  Airconditioning gebruikt steeds een warmtepomp om warmte van Read More
 • Service +

  Een correct geplaatste airconditioning installatie is in normale Read More
 • Pre-installatie voor Airconditioning +

  U bent aan het bouwen of verbouwen en Read More
 • Binnentoestellen +

  Het binnentoestel bevat een warmtewisselaar, een ventilator en Read More
 • Waarom Geja kiezen voor uw airconditioning project? +

  U heeft vast al de vele horrorverhalen gelezen Read More
 • Airconditioning op kantoor +

  De meest genoemde en gebruikte temperatuur instelling voor Read More
 • 1
 • 2

De mening van onze klanten

 • Ik ben heel tevreden over GEJA omdat ze samen met de klant op zoek gaan naar een oplossing op maat. Ook de klantvriendelijkheid en de correcte afspraken maken van GEJA een aanrader.
  — LVR, Haasdonk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Trendy Interieur

  Trendy Interieur

  Steeds een model dat past by uw stijl en interieur.
 • Kantoorruimte

  Kantoorruimte

  De stijlvolle plafondcassettes passen naadloos in een systeemplafond en verspreiden een comfortabele temperatuur voor productieve zomers en winters.
 • Thuiskantoor of praktijk

  Thuiskantoor of praktijk

  Een comfortable werkomgeving voor uzelf en uw klanten.
 • In harmonie met uw interieur

  In harmonie met uw interieur

  De stijlvolle binnentoestellen kunnen steeds op een esthetisch verantwoorde manier in uw interieur geïntegreerd worden.
 • Speciaal voor u ontworpen

  Speciaal voor u ontworpen

  De Daikin Emura is het resultaat van een jarenlange research naar hoogkwalitatieve klimaatregelingsystemen voor Europese interieurs. De nieuwe generatie is nóg functioneler, waardoor die naadloos aansluit op de eigen Europese architectuur, technische normen en eisen van de gebruikers.
 • Milieuvriendelijk comfort voor elk interieur

  Milieuvriendelijk comfort voor elk interieur

  De muurmodellen passen in elk interieur en zijn een uitstekend alternatief voor radiatoren of kachels
 • Verborgen montage

  Verborgen montage

  Enkel een paar discrete luchtroosters zijn zichtbaar.
 • Achter de wand

  Achter de wand

  Geen plaats in het plafond? Onzichtbaar achter de wand of kast kan ook!
 • Een bruikbare veranda

  Een bruikbare veranda

  Geniet echt van uw veranda.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9