Warmptepompen Efficiënt en energiezuinig verwarmen

 

Waarom Geja kiezen voor uw warmtepomp project?

U heeft vast al de vele horrorverhalen gelezen op internet over de gevolgen van slordig werk, verkeerde toepassing en/of minderwaardige onderdelen: Installaties die het na één seizoen al begeven, koelmiddel of water dat steeds weglekt, onverwacht hoog stroomverbruik, lawaai, toestellen die van de muur vallen, kortsluitingen, schade door condenswater, buren die klagen over nachtlawaai,...

De levensduur, het comfort en energieverbruik en de veiligheid en betrouwbaarheid van uw warmtepomp installatie zijn in hoge mate afhankelijk van de installateur die u kiest en de materialen die gebruikt worden.

Kies Geja voor uw airconditioning project!

Kwaliteit en aandacht voor details.

Geja gebruikt enkel duurzame materialen en kwaliteitsvolle componenten, specifiek afgestemd op uw noden. We zorgen voor een onberispelijke plaatsing volgens de regels van de kunst en zuiver afgewerkt! Dit alles is uw beste garantie op een jarenlange storingsvrije werking.

Op maat van uw project!

Optimaal comfort en minimaal verbruik zijn enkel mogelijk met de juiste, correct gedimensioneerde componenten. We berekenen steeds zorgvuldig de benodigde koeling en/of verwarming en selecteren voor u de juiste oplossing. U krijgt dan ook een installatie perfect op maat!

Niet het overschot uit het magazijn, toch net zo snel opgeleverd!

Omdat de componenten voor uw project specifiek voor uw noden geselecteerd zijn worden ze ook pas besteld bij de fabrikant na uw bevestiging. U krijgt dus het nieuwste model met de meest recente (software) updates.

Door onze jarenlange hechte samenwerking met fabrikanten en leveranciers kan Geja toch op korte tijd beschikken over het materiaal voor uw project en snel uw installatie plaatsen en in werking stellen.

Voordelen van een warmtepomp

Warmtepomp living

Een warmtepomp is erg zuinig: Ze verbruikt op jaarbasis minder dan een derde van de energie die een ultramoderne hoog-rendements ketel op gas nodig heeft om uw woning te verwarmen tot dezelfde temperatuur. Aardgas is niet drie keer goedkoper dan elektriciteit dus is verwarmen met een warmtepomp voor een gemiddelde woning (19.000kWh op jaarbasis) een hondertal Euro goedkoper*.

Omdat warmtepompen op elektriciteit werken en deze elektriciteit steeds meer uit hernieuwbare bronnen komt is een warmtepomp uitermate milieuvriendelijk en draagt het gebruik — al naar gelang uw keuze van energieleverancier — niet bij tot het broeikaseffect en de opwarming van de aarde.

Voor een warmtepomp heeft u geen schoorsteen nodig, wat de esthetiek van uw woning ten goede kan komen en in elk geval betekent dat ze ook niet jaarlijks gereinigd moet worden.

Elektrische warmtepompen hebben minder onderdelen die voor problemen kunnen zorgen en blootstaan aan vervuiling en zijn dus betrouwbaarder dan toestellen op aardgas of stookolie.

Er vindt geen verbranding plaats in een elektrische warmtepomp en er is bij deze toestellen dus absoluut geen risico op CO vergiftiging. De hybride toestellen gebruiken geforceerde rookgasventilatie en sensoren die ervoor zorgen dat het toestel in vergrendeling gaat bij een storing in de afvoer van verbrandingsgassen of wanneer deze sensoren niet goed werken.

Soorten warmtepompen

We kunnen warmtepompen onderverdelen naargelang de bron en het afgiftemedium.

WarmtebronAfgiftemediumBenaming
BuitenluchtLuchtLucht-Lucht warmtepomp
BuitenluchtWaterLucht-Water warmtepomp
Ondergronds captatienetLuchtWater-Lucht warmptepomp
Ondergronds captatienetWaterWater-Water warmtepomp

Elk type heeft voor en nadelen.

Lucht-Lucht warmtepompen zijn het goedkoopst en snel en makkelijk te installeren, ook bij renovaties. Ze kunnen naast verwarmen ook koelen. Ze reageren snel en de ruimte is snel op temperatuur.

Lage temperatuur Lucht-Water warmtepompen worden hoofdzakelijk gebruikt met vloerverwarming. Dit systeem is even comfortabel en stil als verwarming op aardgas of stookolie maar reageert trager dan een lucht-lucht warmtepomp. Voor vloerverwarming is een buizenstelsel in de vloer nodig wat het minder geschikt maakt bij renovaties. Eventueel kan gewerkt worden met ventiloconvectoren om de ruimte sneller op temperatuur te brengen.

Hoge temperatuur Lucht-Water warmtepompen worden hoofdzakelijk gebruikt bij bestaande centrale verwarming met radiatoren of convectoren. Dit systeem is even comfortabel en stil als verwarming op aardgas of stookolie maar reageert trager dan een lucht-lucht warmtepomp. De hogere temperatuur betekent een larger rendement.

Water-Water warmtepompen — ook wel geothermische warmtepomp genoemd — word hoofdzakelijk gebruikt met vloerverwarming. Dit systeem is zeer comfortabel en stil maar reageert traag. Ook is een buizenstelsel in de vloer nodig wat het minder geschikt maakt bij renovaties. Een geothermische warmtepomp onttrekt warmte aan de aarde en heeft daarvoor ook een uitgebreid horizontaal of verticaal ondergronds buizenstelsel nodig waardoor u een grote tuin en dure grondwerken nodig heeft, of in het andere geval verschillende zo mogelijk nog duurdere putboringen nodig zijn. Door de stabiele temperatuur onder de grond is dit systeem evenwel iets efficiënter dan lucht-lucht warmtepompen waardoor u na verloop van tijd de duurdere installatiekosten kan terugverdienen.

Ook hier kan eventueel kan gewerkt worden met ventiloconvectoren om de ruimte sneller op temperatuur te brengen.

RendementSnelheidInstallatiegemakKostprijs
Lucht-Lucht warmtepomp++++++++++
Lucht-Water warmtepomp+++++
Water-Lucht warmptepomp++++----
Water-Water warmtepomp++++-----

Pre-installatie voor Warmtepomp

U bent aan het bouwen of verbouwen en wil later misschien airconditioning in één of meerdere ruimtes?

Misschien zijn de kinderen nu nog klein maar is een airco met verwarmingsfunctie later perfect om winter en zomer een comfortabele omgeving te creëren om te studeren?

Kies voor een pre-installatie

Het leidingpakket — universeel voor verwarmen en koelen en dus ook geschikt voor andere merken en modellen — wordt weggewerkt in de muur.

De leidingen zitten onzichtbaar in de muur en kunnen zelfs tientallen jaren later onmiddellijk in gebruik genomen worden.

Met een pre-installatie kan de binnenunit eenvoudig en zonder kappen, breken of boren geïnstalleerd worden en het resultaat is steeds een mooi afgewerkte muur.

 • Muurdoos onzichtbaar.

  Muurdoos onzichtbaar.

 • Muurdoos open

  Muurdoos open

 • Montageplaat komt over de muurdoos

  Montageplaat komt over de muurdoos

 • Binnentoestel gemonteerd op de montageplaat. Klaar!

  Binnentoestel gemonteerd op de montageplaat. Klaar!

 • Hoeveel verbruikt een Warmtepomp? +

  Een warmtepomp is erg zuinig: Ze verbruikt op Read More
 • Voordelen van een warmtepomp +

  Een warmtepomp is erg zuinig: Ze verbruikt op Read More
 • Waarom Geja kiezen voor uw warmtepomp project? +

  U heeft vast al de vele horrorverhalen gelezen Read More
 • Lucht-Lucht +

  Lucht-Lucht warmtepompen gebruiken geen water om warmte te Read More
 • Service +

  Een correct geplaatste warmtepomp installatie is in normale Read More
 • Warmtepomp leidingen door de schouw +

  Een warmtepomp heeft steeds een buitenunit. Als je Read More
 • Soorten warmtepompen +

  We kunnen warmtepompen onderverdelen naargelang de bron en Read More
 • Wat kost een warmtepomp +

  Prijzen starten aan ongeveer €2750 (exclusief 6 of Read More
 • Zwembad verwarming +

  Zwemmen van mei tot september. Een zwembad verwarmen Read More
 • Warmtepomp buitentoestellen +

  Het buitentoestel bevat een warmtewisselaar, een ventilator, een Read More
 • 1
 • 2

De mening van onze klanten

 • Ik ben heel tevreden over GEJA omdat ze samen met de klant op zoek gaan naar een oplossing op maat. Ook de klantvriendelijkheid en de correcte afspraken maken van GEJA een aanrader.
  — LVR, Haasdonk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • Zorgeloos warm

  Zorgeloos warm

  Onze warmtepompen staan garant voor een laag verbruik en een lange levensduur en met onze service overeenkomst kan u jarenlang op beide oren slapen.
 • Efficiënt warm

  Efficiënt warm

  Hoog efficiënte oplossingen voor verwarming.
 • Klein of groot

  Klein of groot

  Warmtepompen voor kleine ruimtes of grote zalen.
 • Professioneel geplaatst

  Professioneel geplaatst

  Kwalitatieve materialen speciaal voor u geselecteerd en met zorg en toewijding geplaatst.
 • Overal warmte

  Overal warmte

  Er is steeds een warmtepomp oplossing die past bij uw wensen en uw stijl; Onzichtbaar in de vloer muur of het plafond en/of binnenunits in tijdloos of modern design.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5